Откриха новата пожарна в Мездра

Откриха новата пожарна в Мездра

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов и кметът на Община Мездра инж. Генади Събков прерязаха лентата на обновената сграда на пожарната в гр. Мездра.

„Уважаеми колеги, пожелавам ви здраве, късмет и още дълги години да се радвайте на благодарността на хората. Вашата задача е да реагирате правилно, а нашата-да ви защитим по подходящия начин“, каза гл. комисар Николов.

Директорът на ГДПБЗН благодари на кмета на Общината за включването на сградата ОП “Региони в растеж“. Гл. комисар Николов поздрави огнеборците от името на ръководителя на Управляващия орган -зам.-министър Деница Николова и съобщи, че до края на 2018 г. още 17 сгради ще бъдат реновирани по програмата.

Инж. Събков каза, че като кмет изпитва гордост да присъства на официалното откриване на обновената сграда на пожарната в Мездра и допълни, че общинското ръководство не е имало никакво колебание относно поетия в партньорство с ГДПБЗН ангажимент за включване на обекта в ОПРР.

„Благодаря на МРРБ, че Мездра е сред 28-те града, директни бенефициенти по програмата. Другият реновиран обект, който наскоро открихме бе сградата на полицията. Сигурни сме, че и двете структури заслужават подобно отношение, защото битовите условия за вас, уважаеми колеги са важни, но за нас като общинско ръководство много по-важното е, че вие жертвате ежедневно здравето и живота си за 22 000 жители на Община Мездра“, каза още кметът.

Кметът Генади Събков подари на началникът на РС“ПБЗН“-Мездра Васил Иванов икона на Св. Пророк Илия-небесен закрилник на огнеборците с пожелание да бди над тях и да ги пази в опасната им и благородна професия.

Сградата на пожарната служба в гр. Мездра бе обновена чрез реализирания от Общината и ГДПБЗН проект BG16RFOP001-2.001-0089 „Въвеждане на мерки за енергийно обновление на обществени сгради в град Мездра- обект пожарна служба на РС "ПБЗН". Той бе извършен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на финансирането възлезе на 95 945,56 лв., от които 81 553,74 лв. европейско финансиране и 14 391,82 лв. национално съфинансиране.

В РС“ПБЗН“-Мездра работят 21 служители, които обслужват 28 населени места на територия с площ от 519 114 дка.

 
2018-04-02 17:28:38