Лицата на благотворителността показва изложба

Лицата на благотворителността показва изложба

Вчера в Художествената галерия при читалище „Развитие 1892” в Бяла Слатина при огромен интерес беше открита изложба под мотото „Благотворителността през обектива 2017”.

Тя е резултат на единствената грантова програма за фотография, което се осъществява от Български дарителски форум и Фондация BCause от 2012 г. Представителите на  Фондация BCause и Български дарителски форум – Елица Баракова, Теодора Бакърджиева и Ангелина Иванчева, разказаха повече за целта на изложбата, която е да покаже различните лица на благотворителността със средствата на фотожурналистиката.

През 2017 г. грантовата програма отличава проектите на трима фотографи: Александър Николов, Красимира Василева и Николай Дойчинов, чийто творби са в изложбата.

Кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков лично благодари на представителите на организаторите за възможността тази уникална изложба да бъде представена в Бяла Слатина в навечерието на светлия християнски празник Великден. В обръщението си към гостите той подчерта, че даряването  е особен акт на общуването между хората и даряването на дори една усмивка може да означава много. Изложбата гостува в Бяла Слатина по покана на Фондация „Божидар Антонов” и местното сдружение „Първи юни”. Фотосите може да бъдат видяни до края на април.
2018-03-31 09:33:06