Мездра събира творци на фестивал на изкуствата

Мездра събира творци на фестивал на изкуствата

Фестивал на изкуствата, посветен на 105-ата годишнина от рождението на детския поет Асен Босев, ще се проведе в Мездра. Право на участие в него имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години. Форумът ще се проведе на 3 и 4 май. Първият ден ще е посветен на изобразителното изкуство и литературата. Участниците ще представят за общата художествена изложба свои илюстрации по стихове на Асен Босев, а желаещите ще представят рецитал по негови произведения.

Вторият ден ще потопи участниците в музикално-танцовото изкуство. Той ще представи пред жителите и гостите на града два концерта - от 9-11.30 ч. изпълнения на деца до 7 годишна възраст, а от 17-19.30 ч. изпълнения на колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната програма могат да се заявяват участия (в рамките на 5-7 мин. на учебно заведение) в следните направления: народни песни и танци, модерни песни и танци и съчетания по художествена гимнастика;

Младите фотографи от Община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail[email protected]Снимките им ще бъдат публикувани на сайта на общинската администрация.
2018-03-26 13:55:42