Жител на Горна Бешовица е първият потребител на социална услуга

Жител на Горна Бешовица е първият потребител на социална услуга

84-годишният Христо Найденов от с. Горна Бешовица бе първият жител на община Мездра, който се възползва от новата безплатна услуга, предлагана от Бюрото за социални услуги в Мездра към Общинския център за социални услуги и дейности. След предварителна заявка, възрастният мъж бе взет от къщата му със специализиран бус, предназначен за хора с увреждания и трудно подвижни лица и бе транспортиран до гр. Мездра. За близо 5 часа с помощта на социален работник от ОЦСУД- Кънчо Цаков, г-н Христо Найденов се снабди с необходимите му лекарства, беше придружен за получаване на резултати от кръвни изследвания, извършването на ехографски преглед, преглед при личния лекар и при хирург. С подкрепата на социалния работник възрастният мъж се качи по рампата на специализирания бус и бе върнат в дома му. „През 2004г. бях диагностициран с онкологично заболяване. От тогава до ден днешен всеки месец трябва да пътувам до ИСУЛ, където ми правят вливания. Разбрах за новата услуга на ОЦСУД от общинския вестник. Позвъних на посочения телефон и се записах. Не очаквах обаче такова прекрасно обслужване, подкрепа и топло човешко отношение.“, каза Христо Найденов.

Социалната политика и грижата за хората в нужда са приоритети за Община Мездра. Предвид застаряващото население в страната и региона, от ОЦСУД въведоха новата безплатна услуга за предоставяне на специализиран транспорт на трудноподвижни граждани, за да облекчат ежедневието им.

Специализиран транспорт, снабден с рампа за инвалидни колички е предназначен за хора с увреждания, трудно подвижни лица, лица с двигателни увреждания, лица придвижващи се с помощни технически средства (инвалидни колички, бастуни, патерици, проходилки), за да се подпомогне посещаването на административни институции, лечебни заведения, лични лекари и др.
2018-03-23 10:08:13