Модернизираха базата на аграрната гимназия в Бяла Слатина

Модернизираха базата на аграрната гимназия в Бяла Слатина

В модерни условия и обновена, енергийно ефективна сграда ще се обучават вече възпитаниците на аграрната гимназия в Бяла Слатина. Основният корпус на училището, физкултурният салон, ученическата работилница, дворното пространство и санитарните възли са обновени в рамките на проект, чиято обща стойност е 1 млн. и 300 000 лв. Финансирането е по ОП „Региони в растеж“, съфинансирана от ЕС и средства от Националния бюджет. Дейностите са изпълнени в рамките на около 4 месеца. От учебното заведение се похвалиха, че са едни от първите в страната завършили успешно реализацията на проекта. Модернизираната база бе официално открита по време на изискана церемония.

Директорът на ПАГ „Никола Йонков Вапцаров“ Лиляна Бенинска приветства всички гости в модерната база.

„Изключително ми е приятно, че завършихме този мащабен ремонт. Благодаря на кмета на общината за огромните усилия, които бяха положени за реализацията на проекта и завършването му в срок. В новата база учениците ще получават едно качествено професионално образование“, категорична бе Бенинска.

Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков бе доволен от новата визия на ремонтираните обекти. Той уточни, че отпуснатият финансов ресурс се оказал недостатъчен, но въпреки това е свършена много работа. Цветков пожела на всички, които завършват аграрната гимназия да имат успешна реализация на пазара на труда.

Гости на откриването на обновената база на ПАГ „Никола Йонков Вапцаров“ бяха още председателят на общинския съвет Веселка Борисова, директорът на РУО-Враца Галина Евденова, инж. Христофор Кьосовски-ръководител на проекта, земеделски производители от региона, както и бивши и настоящи възпитаници на училището. 
2018-03-21 14:27:14