Отложиха провеждането на пролетния спортен празник

Отложиха провеждането на пролетния спортен празник

Поради неподходящите метеорологични условия и предстоящата ученическа ваканция, Община Мездра отлага провеждането на Пролетния спортен празник за 12.04.2018г. Надпреварата под надслов „Пролетта е вече тук“ ще се проведе на изкуствения терен на стадион „Локомотив“ и ще стартира в 14.30 ч. В пролетното забавление ще се включат деца от I до VII клас от трите градски училища- ОУ „Хр. Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Ив. Вазов“.

Участниците от началния и основания етап на обучение ще премерят сили, бързина и ловкост в 4 щафетни игри: „Раци“, „Скачане с чували“, „Бързи смели, сръчни“ и „Стрелба в обръч“. Според регламента, всеки отбор ще се състои от 8 състезатели за I-IV клас и от 6 състезатели за V-VII клас. Всяко училище има право да състави един или повече отбори, които да го представляват в състезателните игри. Отборите трябва да бъдат екипирани и да имат отличителен знак на съответното учебно заведение.

В 16:00 часа кметът на Община Мездра инж. Генади Събков ще награди победителите в пролетния спортен празник. Призьорите в отделните дисциплини ще получат грамоти, а всички участници ще получат талони с номера, чрез които ще участват в томболата с множество предметни награди. Чрез сбора от точките, събрани в хода на четирите състезателни игри, ще бъде излъчен комплексен победител в спортния празник. Заявки за участие се подават в срок до 10.04.2018 г. в стая 216 на Община Мездра при г-жа Жанета Маринова или на е-mail: [email protected]
2018-03-20 13:06:40