Кмет улеснява достъпа до влаковете

Кмет улеснява достъпа до влаковете

Ремонт на ул.“Ален мак“, провеждане на разговори с БДЖ относно възможностите за улесняване достъпа на хората до влаковите композиции и почистване на гробищния парк бяха част от ангажиментите, които кметът на Община Мездра пое към жителите на с. Крета. Това стана по време на представяне отчета за работата на екипа на инж. Събков за 2017г.

Жител на населеното място се оплака, че къщата му се наводнява при обилни валежи заради наклона на прилежащата улици. Кметът лично провери терена и обеща след седмица, когато времето е подходящо да започне ремонтът на ул.“Георги Бенковски“. Проблемна е долната част на улицата, която не е покрита с траверси. С багера на ОП “Чистота“ ще бъде изгребана излишната кална маса, ще се коригира наклона, след което трасето ще бъде посипано с трошен камък.

С помощта на универсалната почистваща машина „Унимог“ ще бъдат изрязани множеството клони и храсти в гробищния парк и пътя до него.  Ще се търсят възможности за улесняване на достъпа до гробищния парк и подобряване на настилката и отводняване на терена.

Жителите на с. Крета се оплакаха на кмета, че след ремонт на жп линията до гарата в населеното място са повдигнати релсите. По тази причина качването и слизането от влаковите композиции е затруднено. Инж. Събков ще проведе разговор с представители на БДЖ относно възможностите за улесняване достъпа до преминаващите влакове.

Заради подадени сигнали за неправилно паркиране на множество камиони с дървесина на централния площад и близките зелени площи, кметът ще издаде предписания на собствениците.
2018-03-16 16:33:41