Над 160 000 лв. са вложени в с. Зверино

Над 160 000 лв. са вложени в с. Зверино

163 000 лв. през миналата година са вложени в подобряване на инфраструктурата и подпомагане на спортните и културни мероприятия в с. Зверино. Това стана ясно на отчетно събрание на кмета на Общината пред жителите на населеното място. Инж. Събков уточни, че след закриване на училището в с. Елисейна и преместване на децата в учебното заведение в Зверино, Община Мездра е осигурила 130 000 лв., с които бе извършен ремонт на приемащото училище. Бяха закупени и доставени собствени бутилки за компресиран газ и така беше гарантирано отоплението през зимния сезон. Асфалтирана бе и ул.“Георги Димитров“ за близо 30 000 лв.

През 2018г. Общината ще продължи да оказва съдействие за подобряване състоянието на стадиона в Зверино и изкърпването на дупки по натоварените улици. ОП “Чистота“ ще извърши ремонт на съблекалните и сервизните помещения на сградата на стадиона, чиито облик ще бъде подобрен и чрез шпакловане, поставяне на гипсокартон и боядисване. Ще се изгради и водохващане за поливане на площите. Кметът пое ангажимент служители на комуналното предприятие да подменят 3 прозореца и врата на пенсионерския клуб, а още следващата седмица в Зверино ще бъдат доставени 4 нови 4 кубикови контейнера.

Предстои асфалтирането на ул. „Стара Планина“. Обявена е обществена поръчка и след нейното приключване ще бъде сключен договор с фирма изпълнител. При възможност за заделяне на средства, ще бъдат изкърпени най-натоварените улици в селото.
2018-03-16 16:00:55