Моравица в очакване на огромен проект

Моравица в очакване на огромен проект

Моравица ще се превърне в строителна площадка тъй като в селото ще бъде подмена70 % от водопроводната мрежа. Това ще стане ако Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони подпише договор с Общината по мярка 7.2. Моравица е едно от селата, включени в проект за подмяна на водопроводите на стойност над 5.6  милиона лева.

Кметът на Община Мездра отбеляза, че в Инвестиционната програма на Общината за селото е предвидено и проектиране на стадион. Бяха посочени и редицата успехи на представителния футболен тим на селото, както и на детската школа към ФК „Околчица“-Моравица. До края на тази година ще бъде завършена и спортната площадка над ОУ „Васил Кънчов“, на която ще бъде поставена изкуствена настилка и създадени всички необходими условия за ефективно използване. В името на децата от селото и на образованието кметът бе категоричен, че ще помага с каквото може на учебното заведение и на учителите, обучаващи децата на селото.

През 2017 г. е извършен ремонт на покрива на здравната служба в селото. Със съдействието на Общината  е разчистено нерегламентирано сметище в района на стадиона на Моравица. Поет бе ангажимент с наетите работници до 29 години през настоящата година да бъдат почистени двата гробищни парка и всички общински територии да се поддържат в добро състояние.

В село Руска Бяла инж. Събков заяви, че ще бъдат ремонтирани ул „Ал. Стамболийски“ и ул. „Маршал Толбухин“ на обща стойност 81 717 лв. Ще се ремонтира и покрива на местното читалище.

Проблем за жителите на селото се оказва и липсата на удобен транспорт до общинския център. Според тях автобусите не влизат в селото, а спират на гл. път Е-79, който е на около километър от Руска Бяла. В случай, че няма как да бъдат пуснати допълнителни линии за селото, жителите помолиха ако е възможно да се постави предпазна ограда-парапет на част от пътя до спирката и да се ремонтират спирките.

 

 
2018-03-14 14:18:01