Ученици ще мерят сили по време на спортен празник

Ученици ще мерят сили по време на спортен празник

Близо 170 възпитаници на градските училища ще се включат в пролетния спортен празник, организиран от Община Мездра за втора поредна година. Надпреварата под надслов „Пролетта е вече тук“ ще се проведе на 21.03 /сряда/ на изкуствения терен на стадион „Локомотив“. Състезанието ще започне в 14.30 ч.  В пролетното забавление ще се включат деца от I до VII клас от трите градски училища- ОУ „Хр. Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Ив. Вазов“.

Участниците от началния и основания етап на обучение ще премерят сили, бързина и ловкост в 4 щафетни игри: „Раци“, „Скачане с чували“, „Бързи смели, сръчни“ и „Стрелба в обръч“. Според регламента, всеки отбор ще се състои от 8 състезатели за I-IV клас и от 6 състезатели за V-VII клас. Всяко училище има право да състави един или повече отбори, които да го представляват в състезателните игри. Отборите трябва да бъдат екипирани и да имат отличителен знак на съответното учебно заведение.

В 16:00 часа кметът на Община Мездра инж. Генади Събков ще награди победителите в пролетния  спортен празник. Призьорите в отделните дисциплини ще получат грамоти, а всички участници ще получат талони с номера, чрез които ще участват в томбола с множество предметни награди. Чрез сбора от точките, събрани в хода на четирите състезателни игри, ще бъде излъчен комплексен победител в спортния празник. Заявки за участие се подават в срок до 20 март в стая 210 на Община Мездра.

При неблагоприятни метеорологични условия, пролетният спортен празник ще се проведе на 27.03.2018г. от 14.30 ч. на изкуствения терен на стадион „Локомотив“.

 

 
2018-03-14 10:49:26