Кнежа стартира мащабен проект в образованието

Кнежа стартира мащабен проект в образованието

Първа копка на мащабен ремонт по проект „Подобряване на образователната среда и осигуряване на равен достъп до качествено професионално обучение в ПГЗ „Стефан Цанов” направиха вчера в Кнежа. Процедурата се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ с  бюджет от 1 299 678,27 лв. с ДДС, от които 195 хил. лв. ще е националното съфинансиране.
Чрез проекта ще се изпълнят необходимите за сградата мерки, които да повишат нейната енергийна ефективност – ремонт, в това число топло- и хидроизолация на покрива, топлинно изолиране външните стени, ще бъде подменена дървената дограма и металните витрини с ПВЦ – дограма. Осветлението ще бъде подменено и изпълнено с енергоспестяващи тела. Ще се изгради инсталация от соларни панели за подготовка на гореща вода. Освен това ще се реконструира отоплителната инсталация. Тези мерки ще повишат енергийния клас на сградата, а това ще се изрази в намаляване на разходите за отопление. Ще бъде направен  и сновен ремонт на санитарните възли, като ще се възстановят и неработещите.
"Отвън ще бъде подобрено отводняването около сградата. Ще бъде изпълнена и хидроизолация по периферията на сградата. Около нея ще се отремонтира тротоарната настилка и ще се обособят места за сядане и почивка. В осем от учебните кабинети ще бъде създадена система за интерактивно обучение. Ще се достави и мебелно обзавеждане, с което ще се създаде повече уют и функционалност на вътрешното пространство в сградата", казаха от общинската администрация и бяха категорични, че изпълнението на този проект е много полезен ход за съхраняването на добрите традиции и опит в предоставянето на качествено професионално образование в Община Кнежа.

   
2018-03-13 14:35:39