Училище протече, спасяват се с кофи

Училище протече, спасяват се с кофи

Протече покривът на  училището в Габаре. За проблема сигнализира директорът на учебното заведение Марио Николов. За да бъдат предпазени от намокряне таваните на класните стаи, той поставил повече от 15 кофи, в които да се събира дъждовната вода.

„Ситуацията е сложна, няма как без пари да извършим належащия в момента ремонт на покрива. През лятото на миналата година виках майстори, които извършиха оглед. Те бяха категорични, че трябва изцяло да бъдат подменени керемидите“, съобщи за „Враца днес“ Николов.

Ремонт на покрива на  СУ „Христо Ботев“ не е правен повече от 15 г. За проблема с течовете и сигнализиран кметът на Община Бяла Слатина Иво Цветков. Директорът на училището подготвя докладна до общинския съвет.

В школото в момента тече и дарителска акция за дооборудване на кабинетите по практика, в които се обучават бъдещи готвачи. Местен бизнесмен вече е дарил печка и абсорбатор, а земеделец сума в размер на 300 лв. Директорът на училището уточни, че ако хората се притесняват да дарят пари, могат да подпомогнат каузата с домакински електроуреди
2018-03-13 10:15:18