Овации за децата на Мездра в Румъния

Овации за децата на Мездра в Румъния

Талантливите изпълнители от Детски танцов състав „Мездренче“ при читалище “Просвета 1925“ в Мездра отново представиха достойно България на международна сцена. Възпитаниците на хореографите Йоанна и Мирослав Аспарухови завладяха сърцата на жури и публика на международния фолклорен фестивал на унгарската народна песен, музика и танци Tiszta Forrasbol “Din izvor curat”. Той се проведе от 1 до 5 март в град Търгу Муреш, област Трансилвания.

Талантливите мездренски деца бяха единствените участници във фестивала извън пределите на Румъния. В оспорвана конкуренция на местни танцови формации и вокални групи за традиционен и популярен унгарски фолклор, даровитите танцьори изнесоха богата програма. Децата демонстрираха отлично владеене на танцови композиции от Северняшката и Тракийската фолклорни области на България. Талантите на Мездра предизвикаха бурни аплодисменти с изпълненията „Северняшки танц“, „Копаница“, „Джиновски танц“, „Тракийска сюита“, „Дайчово“ и „Тракийска китка“.

Отличното представяне на даровитите деца и техните хореографи се ознаменува и с поредното признание за огромния талант, усилия и отдаденост на екипа на Детски танцов състав „Мездренче“. Танцьорите и техните хореографи бяха удостоени със специална награда и диплом за успешно представяне.
2018-03-06 14:31:38