Военна церемония и концерт в Козлодуй за 3 март

Военна церемония и концерт в Козлодуй за 3 март

С тържествен ритуал, изпълнен от военнослужещите от военно формирование 42 800 – Плевен, с командир подполк. Пламен Горанов започна тържеството по случай З март в Козлодуй. Всички бяха притихнали, слушайки стиховете на Вазов: „…ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди…“. Кметът Маринела Николова заяви в словото си: „Важно е да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. Важно е да помним своята славна история и герои, за да продължим напред, за да предадем на децата си свещения завет – да пазят Свободата и Родината, като най-висша ценност.“ В знак на признателност към загиналите за свободата на България бяха поднесени венци и цветя от община Козлодуй, Общински съвет- Козлодуй, народните представители Иван Генов и Николай Иванов, които уважиха церемонията и много институции.

Празникът продължи с фолклорен концерт на Северняшки ансамбъл – Плевен. На финала публиката аплодира талантливите артисти на крака. Музиканти, певици, танцьори дариха козлодуйската публика със сърцатите си изпълнения.

Тържеството по случай Освобождението на България от османско иго Община Козлодуй организира със съдействието на АЕЦ „Козлодуй“.
2018-03-04 10:06:19