Криводол отбеляза 140 години от Освобождението България!

Криводол отбеляза 140 години от Освобождението България!

Мероприятията, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на България  и 145 години от обесването на Васил Левски стартираха на 19 февруари във всички читалища и училищата. На тази дата  беше открита информационната десетдневка „От признателна България”.

В навечерието на 3 март национален празник на Р България бе организирана  възпоменателна панихида и тържество. Слово по случай 3 март национален празник на Р България поднесе Петър Данчев - кмет на община  Криводол. Поздравителен адрес по случай националния празник бе поднесен от Красимир Богданов - народен представител. Музикално-поетична програма представиха ученици от СУ "СВ. св. Кирил и Методий" и ДВГ "Ботунски славей".
В памет на загиналите и участвали в Руско-турската освободителна война 7 опълченци на община Криводол и на 52-ата загинали във войните криводолчани, панихида отслужи свещеник Николай Конов. В знак на признателност пред паметника на Опълченците бяха положен венец от Община Криводол пред, а цветя  поднесоха от Общински комитет на ВМРО-Криводол и граждани.


1
2


2018-03-03 10:02:54