Пътищата в Мездра са проходими при зимни условия

Пътищата в Мездра са проходими при зимни условия

Средно по 4 пъти е почистена всяка от улиците в гр. Мездра от началото на последния обилен снеговалеж. Това стана ясно на работна среща на кмета на Община Мездра инж. Генади Събков с директора на ОП “Чистота“ Николай Несторов, Владимир Стоянов - организатор транспорт в комуналното предприятие и Добромир Александров- гл. експерт „Сигурност и ОМП“. Екипите на ОП “Чистота“ са започнали да почистват в 22:30 ч. на 25.02.2018г. и към момента наличният състав е ангажиран с многократно преминаване по вече изчистени трасета. Кметът съобщи, че е доволен от почистването на четвъртокласната пътна мрежа в Общината, но е необходимо качественото изчистване на пътищата II и III клас през дефилето и до с. Г. Бешовица.

Част от жителите на Мездра са откликнали на апела на Общината от последния снеговалеж да не паркират автомобилите си на пътното платно и в пешеходните алеи, особено около училищата и детските градини. Няма проблем с преминаване на снегопочистващата техника по ул.“Чавдар“ в близост до ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Св.Св. Кирил и Методий“, както и на паркинга зад хотел „Родина“.  Неправилно паркирани автомобили в пешеходните алеи на ул. “ Ян. Сакъзов“ и ул. “Хр. Ботев“ обаче пречат на преминаването на специализираната техника.

Тази нощ ОП “Чистота“ е премахнало снежната покривка на пътищата до селата Руска Бяла и Моравица, като трасетата своевременно са опесъчени и не е имало проблеми с преминаването на автобусите.
2018-02-26 14:58:15