„Добродетел 2017“ за кмета на Община Мездра

 „Добродетел 2017“ за кмета на Община Мездра

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков бе удостоен с почетен приз „Добродетел 2017“. Председателят на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ Слави Михайлов връчи отличията на организации, фирми и общественици, които през 2017 година са подкрепили социални инициативи, организирани от НССБ  в полза на деца, лишени от родителска грижа в страната. Церемонията по надслов „Прави добро, каквото и да става“ се проведе в зала „Музикална“ на Централен военен клуб - гр. София. Инициативата се организира с подкрепата на ИА „Военни клубове и почивно дело“, „HEIDI“ и хотел „Феста“ Кранево.

Инж. Събков получи приза заради съдействието на Община Мездра за реализирането на първото състезание от Националния турнир по стрийт фитнес. То се проведе на 01.07.2017 г. на паркинга на Археологически комплекс "Калето". Целта на състезанието бе да насърчи децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение се състезаваха заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта създадоха нови приятелства.

Кметът благодари и поясни, че социалната политика и съдействието на хора в неравностойно положение са приоритет за Община Мездра. „Смятам, че най-важната мисия на всеки от нас е да бъде добър и да помага според възможностите си. Важно е да творим добро не само по празниците, а ежедневно. Пожелавам ви да работите все така активно и себеотдадено за благото на децата, лишени от родителски грижи. Община Мездра винаги ще бъде ваш партньор и ще ви помага“, каза инж. Събков.

Слави Михайлов също благодари на кмета за ползотворното сътрудничество и сподели, че и тази година Националният турнир по стрийт фитнес, част от националната кампания „Ваканция без грижи“  ще стартира от Мездра.
2018-02-22 19:37:27