Димитър Николов е новият районен прокурор на Козлодуй

Димитър Николов е новият районен прокурор на Козлодуй

Димитър Николов е новият административен ръководител на Районна прокуратура в Козлодуй. Това решиха днес единодушно членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

По време на представянето си прокурор Николов заяви, че през последните две години обвинението в Козлодуй е имало сериозен проблем с броя на върнатите от съда дела. В тази връзка той уточни, че през 2017 година са били взети извънредни мерки, които, според него, са започнали да дават резултат. Кандидатът се ангажира и със задачата да провежда периодични обучения на ръководените от него обвинители, включително и на администрацията към РП – Козлодуй. Най-сериозният проблем в държавното обвинение в крайдунавския град, според него, е текучество на разследващия апарат. "Постоянно се назначават нови кадри, минават постоянно през обучение. Това води до една постоянна ротация", заяви кандидатът за ръководител пред съдебните кадровици.

След изслушването на Николов, единствено Йордан Стоев взе думата и заяви, че познава кандидата и има виждане, че работата му е много "добрата и стегната". Веднага след това членовете на прокурорската колегия към съвета единодушно гласуваха "за" назначаването на прокурор Николов.
2018-02-21 14:53:42