С открит урок отбелязаха 145-годишнината от гибелта на Левски

С открит урок отбелязаха 145-годишнината от гибелта на Левски

Открит урок за живота и делото на Васил Левски изнесоха възпитаници на ОУ “Христо Ботев“ в гр. Мездра. Малчуганите от III б клас с ръководител Лилия Христова представиха пред ученици от V б клас патриотични стихове, пресъздаващи исторически факти за героя и прославящи саможертвата му за благото и свободата на България. Главният библиотекар Павлина Русева онагледи изнесената информация с мултимедийна презентация.

Гост на открития урок, който се проведе в  библиотеката при НЧ “Просвета 1925“ бе кметът на Община Мездра инж. Генади Събков. Той благодари на децата за това, че с представянето си са отдали почит към Апостола на свободата:

„Едно нещо не можем да направим днес- да се пренесем във времето, когато са се случвали революционните борби и да усетим атмосферата на онова време, за да почувстваме колко смелост, себеотрицание и себеотдаване е нужно на  човек да загърби всичко лично и да се посвети на народното дело. Униженията и тормозът, които са преживели българският народ са неописуеми. Няма филм, който да може да предаде тази атмосфера и по този начин да усетим и разберем как са се случили тези събития. Надявам се с повече четене и събиране на информация, да се докоснем до тези моменти и да изградим образа на великия Левски. Мили деца, благодаря ви за всичко, което направихте днес. Бъдете все така упорити и не забравяйте, че ние българите сме велик и горд народ“, каза инж. Събков.
2018-02-19 15:34:26