Град Мизия стана на 48 години

Град Мизия стана на 48 години

Граждани и гости събра в големия салон на читалище „Просвета- 1915 г” на 16 февруари 48 - мата годишнина от обявяването на Мизия за град.

На 13 февруари 1970 г. Указ № 344 на Президиума на Народното събрание променя административно, икономически, социално и културно облика на бившето село Букьовци. Променя самочувствието на неговите жители.

В тържественото си слово кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски отбеляза: „48-годишнината е повод да отдадем заслуженото на всички родолюбиви мизийци защото това, което е сега град Мизия е съградено с многолетните усилия на много поколения, с труда и волята на неговите жители, които продължават да го развиват и днес със своя труд, талант и енергия. И днес ние продължаваме да надграждаме с реализираните инфраструктурни проекти, с обновените учебни и социални заведения.

Уверен съм, че с настойчивост и постоянство, с обединени усилия ще продължим да работим за авторитета на нашия град, за привличането на така необходимите ни инвестиции, защото за нас Мизия е не просто географско понятие, а съдбовна принадлежност, в която е събрана нашата родова памет.”

Секретарят на общината Десислава Лехчевска награди най-добрите малки художници, участвали в обявения от ЦПРЛ конкурс на тема „Моят град”, а децата от Детска градина „Незабравка”, учениците от ОУ „Цанко Церковски” и дамската вокална група при читалище „Просвета- 1915 г.” поздравиха мизийци със стихове и песни.

Празникът продължи с впечатляващия спектакъл на трупата за съвременно изкуство „Танца на вятъра” Стара Загора и завърши с пищна заря на градския площад.

 

Галина ЙОЛКОВА

 

 


сн.1
сн.2
сн.
сн.5
сн.6


2018-02-17 09:08:52