Представиха добрите педагогически практики

Представиха добрите педагогически практики

Работна среща за представяне на добри педагогически практики се проведе в ДГ „Слънчице“ в Мездра. Пред повече от 50 души Атанаска Христова, директор на детското заведение показа как колегите й работят с децата в 3 педагогически работилници. В тях, възпитателите използват електронен дневник, облак за споделяне на информация навсякъде и по всяко време. Работилницата за родители е насочена към родителите на малките възпитаници, които имат уникалната възможност своевременно да получават информация за своето дете, по всяко време. В третата работилница за деца,  участват възпитаници от яслената и предучилищните групи. Тук те работят с платформата ENVISION. Чрез нея децата се обучават да работят с мишки, компютър и интерактивна дъска. По този начин се подобрява комуникацията между децата, учителите и родителите.

Първоначално родителите на малчуганите са били скептични, но сега след видимите резултати категорично подкрепят ръководството в това начинание.

Гост на презентацията бе началникът на Регионално управление на образованието Галина Евденова. Тя бе впечатлена от педагогическите практики, които екипът на ДГ „Слънчице“ е въвел и успешно прилага.

 „Не случайно съм тук, защото бъдещето е това. Радвам се, че екипът на ДГ „Слънчице“ е поел това предизвикателство. Ще има още подобни работни срещи, на която ще можем да покажем и на други детски градини, че няма нищо невъзможно. Изключително съм радостна, че в преобладаващата част от екипа на ДГ“Слънчице“  е от  млади колеги, които наистина притежават високи дигитални компетентности и помагат на децата в този дигитален свят“,  каза началникът на РУО Враца Галина Евденова.

 
2018-02-16 13:03:08