Мерки в защита на пчелите обещаха в Мездра

Мерки в защита на пчелите обещаха в Мездра

Засилен контрол върху земеделските производители, които използват препарати, отровни за пчелите, обеща днес кметът на Мездра инж. Генади Събков. Ангажиментът дойде по време на 14-ата изложба-базар на пчеларско дружество „Нектар“ в железничарския град. По традиция продуктите бяха изложени пред сградата на Община Мездра.  Председателят на дружеството Иван Братинов поздрави пчеларите и гостите и им пожела годината да е благодатна.

Гости на изложението бяха кметът на Мездра инж. Събков и началникът на Общинска служба „Земеделие“ Петьо Мазнев. Инж. Събков поздрави пчеларите и отбеляза, че със своя безценен труд ежедневно се грижат за природата и човешкото здраве.

В изложбата-базар „Пчеларство- 2018г.“ се включиха 6 членове на пчеларско дружество „Нектар“. Те представиха разнообразие от различни видове мед, сред които акациев, билков, манов и новата комбинация от шипка-акация-глог. Гостите на изложението имаха възможността да опитат и закупят още пчелен прашец, клей, прополис и различни видове прополисова тинктура в комбинация с гроздова ракия.  
2018-02-15 16:05:11