„Ахинора“ планира участие на винени изложения

„Ахинора“ планира участие на винени изложения

Селановските лозари спазиха традициите и зарязаха в новото лозе, където са насадени емблематични за Северна България сортове.

Реколтата от Врачански мискет и Каберне совиньон в лозето в с. Селановци беше много добра, споделя управителят на избата Гено Генов. Това е резултат на много усилия на всички служители на Винарска изба Ахинора. Природата ни се отблагодари подобаващо за този огромен труд. Благодарение на отлично узрялото грозде бяха произведени изключително висококачествени вина. Те ни дават самочувствие изба “Ахинора” да участва на редица изложения, както в страната така и в чужбина.

Другата интересна идея на Гено Генов е преминаващите покрай избата да могат да разгледат сортовете, характерни за региона. Те се намират на пътя между Селановци и Оряхово и ще имат демонстрационен характер. Истинска гордост сред тях са младите насаждения от Врачански мискет, където нашите клиенти ще могат отблизо да се запознаят с този прекрасен местен сорт, разказва собственикът на избата. Освен демонстрационното лозе, избата планира изграждане на нови масиви от Врачански мискет, но тъй като са крайно разочаровани от бюрокрацията на програмите, не смятат да участват в тях.

Според Генов пазарът на вино в страната продължава да се развива интензивно, но клиентите предпочитат по-евтина продукция, което пречи на малките изби да инвестират в скъпи, висококачествени вина. Въпреки всичко, Винарска изба “Ахинора” тази година смята да отдели значителен ресурс в брандирането на точно такива отлежали вина.

“На всички наши почитатели и ценители на хубавото вино пожелавам да са живи и здрави и все повече да консумират вина от местни български сортове, за да се стимулира производството на българските вина” пожелава управителят на “Ахинора” Гено Генов.


1


2018-02-14 11:05:20