Кмет с номинация за „Добродетел на 2017 г.“

Кмет с номинация за „Добродетел на 2017 г.“

Кметът на Община Мездра Генади Събков е номиниран от Националното сдружение на сираците в България за „Добродетел на 2017 г.“. Почетните призове ще бъдат връчени на организации, фирми и общественици, които през 2017 година са подкрепили социални инициативи, организирани от НССБ  в полза на деца, лишени от родителска грижа в страната.

Мездренският градоначалник е номиниран за съдействието на Община Мездра за реализирането на първото състезание от Националния турнир по стрийт фитнес. То се проведе на 01.07.2017 г. на паркинга на Археологически комплекс “Калето”. Целта на състезанието бе да насърчи децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение се състезаваха заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта създадоха нови приятелства.

Благодарение на доброто взаимодействие на кмета с председателя на НССБ г-н Слави Михайлов и един от спонсорите на турнира -фирма „Титан фитнес“, в двора на СУ “Иван Вазов“-Мездра бяха монтирани професионални уреди. Те са изработени от фирма „Титан фитнес“, специализирана в изграждането на подобни съоръжения. Уредите бяха на стойност 4 978.80 лв. като доставчикът направи 33% отстъпка от пазарната им цена и пое разходите по доставката и монтажа им.

Церемонията по връчване на призовете „Добродетел на 2017г.“ ще се проведе на 22.02.2018г. от 10:30 часа в зала „Музикална“ на Централен военен клуб град София.
2018-02-02 14:49:53