Възрожденци ще красят спирките в Мездра

Възрожденци ще красят спирките в Мездра

Ликове на възрожденци и патриотични стихове скоро ще посрещат чакащите на спирките в гр. Мездра. По този начин съоръженията ще бъдат разкрасени и подрастващите ежедневно ще получават незаменим урок по родолюбие.

Към момента служители на ОП “Чистота“ ремонтират седемте спирки в града, които често са подложени на вандалски набези. Целта е подобряване състоянието на съоръженията и подсигуряване на заслон за чакащите. След като спирките бъдат поправени, ще бъдат и изрисувани с ликовете на възрожденци. На някои от тях ще бъдат изписани и популярни тематични стихове.

„Възстановяваме част от спирките за трети път през последните години. Надявам се, че когато съоръженията станат по-красиви, ще възпрем вандалите“, каза Николай Несторов, директор на ОП “Чистота“.

Той допълни, че служители на предприятието ремонтират и покрива на Дома на покойника, находящ се в гробищния парк в гр. Мездра.

„ Идеята е не просто да се прередят керемидите, а покривът да бъде основно ремонтиран. Той ще бъде обкован с дъски. Мястото носи негативна енергия, но е важно да има по-приветлив вид, за да може гражданите поне малко да се чувстват по-добре“, каза още Несторов.
2018-02-01 13:08:55