Пресъздадоха автентични обичаи в Козлодуйската болница

Пресъздадоха автентични обичаи в Козлодуйската болница

В МБАЛ „Св. Иван Рилски”-Козлодуй бе отбелязан Бабинден. По време на празника самодейци от читалище „Христо Ботев“ и представители на клуб на пенсионера „Турлашка махала” показаха как в миналото родителите и семейството на бебето са ходели в дома на „бабата”, за да я уважат с почит и благодарност за това, че тя е помогнала при раждането му. Участие в обичая взе едногодишният Владислав и неговата майка Ваня, които получиха подаръци от Община Козлодуй. Наричане за здраве направи една от най-опитните акушерки в Козлодуй, Диана Добрева. На празника в болницата присъстваха и тримата акушер-гинеколози д-р Башлиев, д-р Димова и д-р Горанов, както и акушерският състав. Община Козлодуй поднесе подаръци и на отделението.
„Професията ни взема всичко – малко време остава за семейството, на роднините и приятелите. Професията ни, обаче, и ни дава всичко! Идва един човек в отделението, а си тръгват двама или трима. Това е нашият живот, нашата съдба. За мен е важно всичко с раждането да мине спокойно, хората да са доволни от нас, а ние често оставаме два пъти по доволни”, сподели д-р Башлиев – началник на АГО в болницата.
„Честит празник на всички! Щастлива съм, че отново сме заедно! Пожелавам ви здраве на Вас и Вашите семейства, успехи в професията и повече търпение и повече сили, за да се справим с проблемите заедно!”, поздрави присъстващите и Мая Занева – председател на ОбС.

129 новородени са проплакали в родилното отделение в Козлодуйската болница през миналата 2017-та година. В община Козлодуй са записани 173 бебета през годината.

 
2018-01-23 09:20:48