Ремонтират родилното в Бяла Слатина

Ремонтират родилното в Бяла Слатина

Мащабен, основен ремонт на отделението по акушерство и гинекология очакват в белослатинската болница. Средствата ще дойдат от реализацията на проект, чиито старт се очаква да бъде даден през юни. През 2017 г. в „МБАЛ-Бяла Слатина“ са родени 150 бебета, при 167 за 2016.

„Броят на родените тук деца намалява, защото много от майките предпочитат да раждат в Плевен“, уточняват от болничното заведение.  За пациентките, избрали местната болница се грижат 8 акушерки и 5-ма лекари. Начело на отделението е д-р Йордан Икономов.

„Очакваме с нетърпение ремонта на отделението, за да предложим по-добри условия на нашите пациенти. Проблем при нас е големият брой на неосигурени родилки, които търсят лекарска помощ при нас. По този начин се превръщаме в социална болница! Това, с което можем да се похвалим е, че всички раждания завършват с живо родено бебе и нямаме инциденти. Чрез Вашата медия искам да призова младите да се пазят и да раждат след като навършват пълнолетие, но пък от друга страна и да не чакат за първо дете след 25-годишна възраст. Кариерата не е всичко в живота!“, коментира за „Враца днес“ началникът на АГО-Бяла Слатина д-р Йордан Икономов.
2018-01-19 09:42:49