Отбелязаха световния ден на думата „Благодаря“

Отбелязаха световния ден на думата „Благодаря“

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Мездра, които са част от клуб на приятелите на БМЧК, по отбелязаха международния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“. Точно в 11:00 ч. днес те прочетоха по радио уредбата в учебното заведение философски мисли, разясняващи значението на думата и нейната символика. Ръководител на групата доброволци бе Христинка Иванова, учител в ОУ „Христо Ботев“. След презентацията децата пуснаха знаменитата песен на Емил Димитров „Ако си дал“. В коридорите и класните стаи учители и ученици  разговаряха за смисъла на доброто и  защо трябва да подаряваме добрина.

 В инициативата на децата от клуб „Приятели на БМЧК“ - Мездра се включиха директорът на основното училище Иван Иванчев и учители, които дадоха кратки интервюта на доброволците.

 „Човек трябва винаги да е благодарен на семейството и хората, с които съдбата го среща. Благодарен съм на всички вас, че учите в ОУ “Хр.Ботев“ и постигате набелязаните цели. Благодарен съм на колегите си, защото без тях вие нямаше да станете личностите, които сте в момента. Не се колебайте да изказвате благодарност, защото когато човек чуе добра дума, е доволен и отговаря на околните с доброта“, каза Иван Иванчев.
2018-01-11 16:00:25