Младежи от Козлодуй грабнаха почетни призове

Младежи от Козлодуй грабнаха почетни призове

Хари, Боби и Габи са тримата участници от Козлодуй, които завършиха бронзово ниво в Наградата на Херцога на Единбург и получиха лично от Президента и Посланика на Великобритания своите значки. На официалната церемония в столицата присъства и кметът на общината Маринела Николова.
Президентът Румен Радев връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна. Отличия на ниво Бронз и Сребро получиха младежи от София, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив, Оряхово и Варна. През миналата година участниците в програмата посветиха общо над 4 000 часа, за да развиват уменията си, сред които изучаване на чужди езици, презентиране пред публика, изработване на керамични чаши, фотография, рисуване и др.

Участниците в програмата за личностно развитие си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни лидери трябва да постигнат за определен период от време в трите нива - Бронз, Сребро и Злато. В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите цели като част от програмата, развивайки универсални умения и качества, полезно за цял живот.
У нас организацията действа от четири години и в момента над 550 младежи в 19 града в България активно постигат своите цели в индивидуалната си програма. 42 са лицензираните оператори, сред които училища, НПО, бизнес организации и студентски асоциации.
Община Козлодуй е лицензиран оператор на Наградата от три години. До момента над десет младежи от Козлодуй са завършили ниво в международната Награда на Херцога на Единбург.

 
2018-01-11 09:42:12