Удариха спирка на градския транспорт

Удариха спирка на градския транспорт

Изпочупена за пореден път е спирката на градския транспорт, намираща се в близост до ОУ “Христо Ботев“ в Мездра. През миналата седмица учители от учебното заведение подадоха сигнал в ОП “Чистота“, че пейките на съоръжението са строшени. Те бяха своевременно възстановени от служители на комуналното предприятие. Днес обаче чакащите граждани се натъкнали на допълнителна екстра - потрошени стъкла, намиращи се в задната част на обекта и предпазващи от вятър.

„Към момента спирката отново е в състояние, което я прави негодна за употреба и се налага ОП “Чистота“ отново да възстановява целостта й“, поясни директорът на предприятието Николай Несторов. Той призова гражданите на Мездра да бъдат активни в подаването на сигнали за нередности:

 „Това е поредният вандалски акт от наши съграждани за последните няколко месеца. Имахме няколко случая на изкоренени красиви растения, счупени пейки и дори каменни саксии, бутнати  във фонтана на пл. „България“, както и запалени кофи за смет в района.Апелирам всички ние да бъдем коректив на подобно деструктивно поведение и да подаваме сигнали, когато станем свидетели на подобни действия, а не едва когато вандалските прояви са се случили“, каза Николай Несторов.

Днес кметът на Общината издаде заповед да се направи оглед на всички спирки на територията на града, за да се опише актуалното им състояние и при необходимост да се предприемат действия за възстановяване. Общинска администрация-Мездра апелира към всички граждани, които станат свидетели на вандалски прояви от какъвто и да е характер, да сигнализират за това на Дежурния по обществен съвет на телефон 0885 69 55 04 или в Районно управление „Полиция“ – Мездра.
2018-01-08 15:24:36