Търсят желаещи да заминат за международен космически лагер

Търсят желаещи да заминат за международен космически лагер

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Козлодуй и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Стипендията покрива разходите по 6-дневен престой, храна, такса участие и пътуване на децата до Измир, Турция и е в размер на 1 250 долара. Там децата ще развиват познанията си по астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.
За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от община Козлодуй с интереси в науката, технологиите и владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми:

Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята.
Тема 2: Космическите пионери.
Тема 3: Спорт в Космоса.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят.
Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg

 
2018-01-08 09:48:00