Христо Мутафчиев и Веселин Плачков вдигнаха на крака оряховчани

Христо Мутафчиев и Веселин Плачков вдигнаха на крака оряховчани

Актьорите Веселин Плачков и Христо Мутафчиев представиха представлението си „Разпитът” пред оряховската публика.

         Постановката разказа за трите най-тежки дни от разпитите на Васил Левски пред турския съд, по време на който той демонстрира бистър и бърз ум и не издава нито един от своите съратници.

                  Веселин Плачков за трети път влиза в ролята на синеокия карловец, като при изграждане на образа се осланя на две опорни точки – едната е, че е българско момче, мъж, 40 годишен с български дух, а другата е чисто актьорската, професионалната.

         Христо Мутафчиев, който е израснал, играейки в двора на родната къща на Левски, пресъздаде образа на разпитващите. Този важен момент успя да внуши и идеята на двамата актьори да покажат, че във всяко българско дете – момче или момиче, може да живее Левски.

         След края на спектакъла, от сцената на ХГ „Проф. Марин Върбанов”, Веселин Плачков честити 180 – тата годишнина от рождението на великия българин, след което призова присъстващите да станат за едноминутно мълчание в памет на Апостола на свободата.

         Представлението внесе изключителна емоция, беше аплодирано искрено от публиката, станала на крака, а Христина Цонева, Секретар на Община Оряхово поднесе своите благодарности и покани актьорите да представят своята постановка поне още веднъж на оряховска сцена.

 
2017-12-22 10:18:15