Акция "Топли крачета" зарадва деца в Мездра

Акция

Децата на ползвателите на социалната услуга „Безплатен топъл обяд“ се впуснаха в света на Коледа с организираната за тях акция „Топли крачета“. Инициатор на инициативата е Общинския център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/

На гости на малчуганите беше детската писателка Цвета Белчева, която подари на всяко дете своя книжка с автограф и помогна на децата да развинтят своето въображение. Гост също така беше и Капка Павлова, която многократно е водила беседи с децата.

Под формата на ролеви игри и задачки децата се запознаха с мечтите и желанията на своите другарчета, както и споделиха какво биха искали да получат за Коледа. За всяко едно дете бе приготвено и късметче с коледно пожелание.

Темата за желанията и вълшебствата беше водещ мотив в разказа на детската писателка, която успя да вдъхне кураж и увереност в нейните малки събеседници. По непринуден, удивителен начин писателката и децата дискутираха темата за тялото, която е в основата на последната книга на Цвета - "Тялото говори", която разказва за това по забавен и увлекателен начин.

В края на интересната беседа всички деца получиха по чифт топли чорапки и лакомства.

     2017-12-21 15:08:46