Десетки творци представиха своите произведения

Десетки творци представиха своите произведения

Коледен празник на мездренските творци се проведе на един от най-светлите празници в годината - Игнажден. Десетки литератори и художници изпълниха читалнята на НЧ ”Просвета 1925”.

Главният библиотекар и секретар на Литературен клуб „Хр. Ботев” Павлина Русева поздрави всички и отбеляза, че Новата творческа година по традиция ще е берекетна откъм произведения, щом на Игнажден прага на читалището са прекрачили литератори и художници.

В последвалото литературно четене се изявиха 9 от членовете на литературния клуб. Иванка Начева рецитира стиха „Коледна приказка, а председателят на Литературен клуб „Хр.Ботев” Светла Дамяновска развесели присъстващите с представяне на разказът „Бонбонът на истината”, който ще присъства в новата книга със заглавие „Меланхолия” на талантливата писателка.

В литературното четене прозвучаха и авторските произведения на Надежда Нинова, Павлина Русева, Даринка Цветкова, Калин Топалски, Иван Алексиев, Рени Митева, Йордан Борисов и Милен Димитров.

Творците ще се съберат отново на 5-ти януари, когато с литературна вечер ще бъде отбелязана 170-та годишнина от рождението на поета и революционер Христо Ботев. 

 
2017-12-21 14:51:51