Социални работници зарадваха самотно живеещи

Социални работници зарадваха самотно живеещи

Празник за възрастните и самотни хора организира екипът по проект "Домашни грижи за независим и достоен живот", съвместно с читалището в Криводол. Събитието бе открито от Камелия Ефтимова.

„Преди 5 години поехме по един непознат път, изпълнен с предизвикателства, трудности и надежди. Път в името на една благородна кауза – да осигурим достойни старини и по-добър живот на възрастните хора. Това са хора от нашето обкръжение, нашите родители, нашите близки. За тези 5 години реално са обгрижени 203  потребители, не само от Криводол, но и от близките малки населени места – селата Уровене, Ракево, Баурене, Осен, Големо Бабино. Все повече се засилва интересът към нашите грижи и от други села, които до сега не бяха в обхвата на Центъра. От този месец  включихме още 2 села – Пудрия и Добруша. Това е индикатор за доверието на хората към нас и полезността от тези грижи. През 5 –те години работа с тези хора, ние се превърнахме в едно голямо семейство. Възприемат ни като необходимост, като приятели, които облекчават ежедневието им, с които споделят мъките и радостите.От тази година наред с грижите от екипа на Центъра, в помощ на нашите потребители се присъединиха и доброволци. Това беше едно ново предизвикателство както за нас, така и за тях.”, заяви тя.

 В празника се включиха г-жа Гергана Михалчева, Директор на ОС на БЧК –Враца,Диана Йорданова, регионален координатор на проекта, Петър Данчев – кмет на Община Криводол;Петър Комитски – председател на Общинския съвет; Маргарита Котева – Медицински координатор  на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот;Сияна Кършева – главен експерт „Международни проекти” на БЧК;Гергана Михалчева – директор на ОС на БЧК ;Диана Йорданова – регионален координатор на проекта; Петър Димитров – кмет на с. Уровене;Дилян Димитров – кмет на с. Пудрия;Петя Иванова – кмет на с. Осен;Христина Кръстева – главен библиотекар в Читалище „Н.Й.Вапцаров” – Криводол;Боян Илиев – секретар на Читалище „Н.Й.Вапцаров” – Криводол;Екипът на Център „Домашни грижи” – Криводол и неговите потребители. Настроение и приятни емоции внесе музикална програма,която  представиха децата от ДГ”Славейче”,Група за обработен фолклор ”Ботунски славей” и фолклорна група „Коледари” при СУ”Св.Св.Кирил и Методий”-Криводол.  Ръководеният екип от Камелия Ефтимова собственоръчно бе изработил празничната украса и подаръците за присъстващите гости и потребители,които раздаде добрият старец Дядо Коледа!
2017-12-19 16:10:56