Червенокръстците от Мездра отличници

Червенокръстците от Мездра отличници

Висока оценка за работата на общинската организация на БЧК- Мездра дадоха представители на националното ръководство на Българския червен кръст. Това стана на работна среща с кмета на Общината инж. Генади Събков. На нея присъстваха д-р Славита Джамбазова - зам.-генерален директор на БЧК, Димитър Зафиров - началник отдел "Доброволческа служба", д-р Ирена Виденова- председател на ОС на БЧК-Враца, Гергана Михалчева - директор на ОС на БЧК-Враца и представителите на общинското ръководство на структурата Наталия Горанова и Елена Нанова. Визитата бе част от протичащата към момента оценка на областните структури от ръководството на БЧК.

Д-р Джамбазова бе впечатлена от перфектната работа на общинската структура и сплотеността на колектива, който е приел творенето на добро за уязвимите групи в Общината за своя лична мисия. Всеотдайността и многобройните реализирани каузи от клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле" при СУ „Св.Климент Охридски" с. Зверино с ръководител Петя Илиева заслужиха признанието на ръководството на Българския червен кръст. Младежите представиха кратък филм, показващ дейността им от сформирането на клуба през 2005г. Видеото предизвика бурни аплодисменти, а д-р Джамбазова пожела да го представи пред колегите си в Националния съвет като еталон за истинската работа на доброволците, която се осъществява от сърце.

Кметът на Общината инж. Генади Събков изказа благодарност на представителите на Националния съвет и ОС на БЧК-Враца за ползотворната работа в обществена полза.

Председателят на общинската структура на червенокръстката организация Наталия Горанова отчете, че в Община Мездра се е появил прецедент в доброволчеството, а именно малчугани от IV-ти и V-ти клас са сформирали клуб „Приятели на БМЧК".

На срещата бе поставен и въпроса за възможността да се разшири обхвата на Проект „Домашни грижи за независим и достоен живот", в който да се включи и Община Мездра. Услугите се осъществяват в рамките на Българо- швейцарската програма за намаляване на икономическите и социалните различия в разширения ЕС.
2017-12-13 17:07:42