С празничен водосвет отбелязаха Никулден в Мездра

С празничен водосвет отбелязаха Никулден в Мездра

На един от най-светлите християнски празници през годината – Никулден, над 150 жители и гости на Община Мездра, сред които много именници, се събраха пред сградата на общинската администрация да споделят празничното настроение. Кметът на Общината инж. Генади Събков поздрави събралите се хора и им пожела здраве и късмет.

„Днес е наистина един добър ден за всички нас. Радвам се, че за първи път в най-новата история на Мездра, честваме Никулден тук, на площада. Главните готвачи на вкусната чорба са се справили наистина добре, надявам се да ви хареса. Нека Св. Никола закриля не само именниците, а и всички нас, защото в този напрегнат и динамичен свят имаме нужда от неговата подкрепа. Въпреки, че Св. Никола е живял преди много години, факта, че той ни закриля и неговата икона е редом с тези на Исус Христос и Дева Мария, са достатъчно основание да се обърнем и днес с молитва и молба към него за помощ и закрила. На Никулден стартираме и Коледните и Новогодишните празници. Надявам се от днес нататък, този площад да е пълен с добро настроение и много, много усмивки“, каза в словото си Събков.

Отец Георги Няголов отслужи водосвет и освети празничната рибена курбан-чорба, която бе приготвена от служителите на Общинския център за социални услуги и дейности.

За доброто настроение на празника се погрижиха певиците от Тригласен народен хор към НЧ “Колката“- с. Люти брод с ръководител маестро Кръстьо Стефанов, както и младите артисти от училищния театър към ОУ “Хр. Ботев“ с художествен ръководител Тамара Нетева.

На днешния ден 765 жители на Община Мездра с имената Николай, Никола, Нина, Никол, Николинка и Нинка празнуват имен ден.         
2017-12-06 17:02:16