Кмет иска отпадане на такси в детски градини, ясли и млечни кухни

Кмет иска отпадане на такси в детски градини, ясли и млечни кухни

Да отпаднат таксите във всички детски заведения-детски градини, ясли, както и да не се заплаща за получаването на млечна кухня. Това предложи кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. Средствата ще дойдат от икономии, които Общината ще реализира през следващата година. Очаква се поне 100 000 лева да се спестят от план-сметката "Такса битови отпадъци” (ТБО), вследствие на по-малкия размер на дофинансиране на тази услуга.

„За всички бъдещето на децата ни е от първостепенно значение. За общината също! И от началото на настоящото управление се опитвам да облекчим условията за отглеждане на децата. Считам, че това е стъпка в правилната посока и като реакция на демографската обстановка в нашия регион.
Разчитам на Вашата подкрепа!“, мотивира предложението си кметът на Кнежа.

В края на месеца, на редовната сесия на Общинския съвет, ще се разглеждат промените на Наредба 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, където са заложени предложенията, които предлага Илийчо Лачовски. Самият той се ангажира да превърне отпадането на таксите в дългосрочен ангажимент на Общината.

 
2017-11-28 10:21:23