Нови лаптопи раздадоха в Мездра

Нови лаптопи раздадоха в Мездра

50 чисто нови лаптопа получиха възпитаници на ПГ „Алеко Константинов“ и СУ „Иван Вазов“ в Мездра. Модерните преносими компютри са подарък  от най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г. – Paysafe. Всяко училище получи по 25 конфигурации лично от кмета на общината инж. Генади Събков и Яна Рупева, директор ''Дарителски програми'' във фондация BCause.

„Тези компютри ще ни дадат възможност да допълним съществуващия набор от техника, както и да подобрим мултимедийното присъствие на училището ни. Благодарни сме за дарението и ще го използваме по най-добрия възможен начин,“ сподели Христинка Минова, директор на професионалната гимназия в Мездра.

Кметът от своя страна благодари на Яна Рупева за действията по доставката на 50-те преносими машини.

„25 броя от тези машини ще бъдат на разположение в училището, за да можете съвсем спокойно да оборудвате един кабинет и да ги ползвате бързо и лесно. Този добър жест е пряко следствие от вашата отговорност и всеотдайност в работата и обучението. Искаме нашите училища да бъдат едни гърди напред пред останалите, нашите деца да учат тук, в Мездра, и за това няма да се спрем да търсим възможности за подобряване на обстановката и оборудването. Благодарение на дарението на Paysafe, нашите ученици, най-вече изучаващите информационни технологии, ще доразвият дигиталните си компетенции. Това е от изключително значение в съвременното информационно общество“, каза инж. Събков

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова приветства дарението на софтуерната компания.

„Това дарение наистина ни беше необходимо. Благодаря за това, че има добри хора, които даряват техника за нашите деца, която да им бъде полезна в обучителния процес. Ние работим именно по този път – обновяваме училището, за да може да използваме все повече и повече електронни продукти“, заяви директорът.

„ Идеята на Paysafe е тези машини да бъдат използвани в учебния процес в рамките на обучението по информатика, но и не само. С това процесът на обучение ще стане възможно най-интерактивен и пълноценен“, поясни Яна Рупева.

Стойността на дарението възлиза на 25 000 лева. Инициативата е част от програма за дигитално приобщаване, която цели да подпомогне образованието и живота на младите.
2017-11-23 15:18:07