Социалният патронаж в Мездра навърши 30 години

Социалният патронаж в Мездра навърши 30 години

30-ата годишнина от създаването на Домашния социален патронаж към Общинския център за социални услуги и дейности в Мездра отпразнуваха десетки бивши и настоящи служители на институцията. Тържеството се проведе в  наскоро реновирания салон на Общинския център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/, който е разположен в сградата на бившия АПК. Сред гостите,  дошли да уважат труда на служителите в Домашен социален патронаж – Мездра, бе и кметът на Общината инж. Генади Събков. Той поздрави директорът на центъра Наталия Горанова, като подчерта важността на това да се трудиш в социалната сфера. „Сигурен съм, че сте избрали Деня на християнското семейство неслучайно. Смятам, че имате огромни сърца, а вашето семейство е още по-голямо. Вие не пестите сили и енергия да се грижите за хората, изпаднали в нужда. За това ви благодаря за усилията, които полагате. Онова, което носите в душите и сърцата си, съм убеден, че ще реализирате и на практика, защото сте обречени да се грижите за хората и го правите по отличен начин“, заяви инж. Събков.

На празненството присъства основателят на Домашния социален патронаж в Мездра Веска Йотова, която преди 30 години започва трудното начинание да предлага социални услуги на потребителите през далечната 1987 г. „Поставихме началото на патронажа на 1 юни 1987 г. по инициатива на Общината. Беше ни много трудно, защото започнахме от нулата и имаше нищожна информация за подобни структури в страната. С голямо удовлетворение посрещам 30-ата годишнина на патронажа, тъй като и аз вече съм ползвател на услугата. Пожелавам на настоящия екип да бъдат все така амбициозни и да гледат само напред“, каза Йотова.

Директорът на ОЦСУД Наталия Христова уточни, че специално са избрали тържеството по повод 30-ят рожден ден на Домашния социален патронаж в Мездра да се състой в   християнското семейство, защото всички те са едно голямо семейство, като грижата за хората е мисия на всеки служител. „Най-важното за нас е да помагаме и да се грижим за болните и възрастните хора, защото всички ние сме хора с добри сърца“, допълни Наталия Горанова.  

Всички бивши и настоящи служители на социалния патронаж получиха тениски с логото на годишнината на институцията, а на потребителите на услугата в самия ден на годишнината са подарени чаши със същото лого.

 


1
2
3
4


2017-11-21 21:17:02