Представиха приоритетите на българското председателство в ЕС в Типченица

Представиха приоритетите на българското председателство в ЕС в Типченица

Народно читалище „Съзнание 1899“ – с. Типченица беше домакин на поредната инициатива, свързана с десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС. Заместник областният управител Мирослав Комитски приветства жителите и гостите на срещата и представи основните приоритети и послания на Българското председателство.

„Като председателстваща Съвета на ЕС страна, България ще бъде важен фактор в преговорния процес в рамките на Европейския съюз, ще има не само представителни функции, но и сериозен потенциал за влияние върху определянето на дневния ред на Съвета, върху развитието на дискусиите, постигането на консенсус и изработването на решение по всеки отделен въпрос“, посочи заместник областният управител. Той акцентира върху положителното влияние на Еврочленството на България за всеки един гражданин на страната.

Информационното събитие завърши с културно -творческа програма в неповторимата атмосфера на самодейците от НЧ „Съзнание 1899“. Всички присъстващи се насладиха на красотата в цветове и звук в изпълнението на жените от хор за народни песни „Типченски майки“.

Събитието се организира от Областна администрация – Враца по инициатива на Министерски съвет и на Министерство на Председателството на България на ЕС, в партньорство с читалищата от областта.


1
2


2017-11-21 15:11:09