Грандиозен спектакъл за европредседателството в Криводол

Грандиозен спектакъл за европредседателството в Криводол

С грандиозен концерт – спектакъл Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1924“ в Криводол се включи в инициативите, посветени на 10-ата годишнина от членството на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на Съвета на ЕС в София.
Криводол е четвъртата община от областта, в която се провеждат комуникационните събития.

"На 1 януари 2018 г. България за първи път ще поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз за шестмесечен период – исторически момент за страната ни след десетгодишно членство в Съюза. В период, когато Европейският съюз е изправен пред множество предизвикателства и възможности, България има уникален шанс да участва в процесите на формиране на Европейския съюз такъв, какъвто биха искали да го видят европейските граждани и за какъвто мечтаят младите хора“, подчерта заместник областният управител Мирослав Комитски при откриването на събитието. На събитието присъстваха кметът на общината Петър Данчев, председателят на Общински съвет – Криводол Петър Комитски, общински съветници, директори на училища, жители и гости от всички населени места на община Криводол.
В спектакъла с много танци, изключителен талант и режисьорски усет, самодейците от читалището пресъздадоха културното многообразие на държавите Австрия и Естония и страните – членки на ЕС. Близо 100 изпълнители се изявиха на сцената. Събитието се организира от Областна администрация – Враца по инициатива на Министерски съвет и на Министерство на Председателството на България на ЕС в партньорство с читалищата от областта.
2017-11-20 14:23:55