Дебатират енергийния сектор в Козлодуй

Дебатират енергийния сектор в Козлодуй

Визията за развитието на енергийния сектор на страната ще представи в Козлодуй Сдружение „Енергийно бъдеще за България”. Събитието ще се проведе на 20 ноември от 18 ч. в актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

„На прага на сериозните предизвикателства пред българската енергетика всички заедно ще обсъдим открито и честно проблемите и ще подготвим открито писмо до отговорните институции на страната. Ще разчитаме на Вашето участие в предстоящата среща. Вярваме, че "заедно можем повече", заяви председателят на сдружението Александър Николов.

Основните цели на сдружението са разработване на комплексна програма за развитие на енергетиката и енергийната ефективност на Република България с хоризонт до 2030 г. и по нататък. Провеждане на семинари и публични дебати за популяризиране необходимостта от развитието на ядрената енергетика в Република България. Подготовка и публично представяне на необходимите аргументи за развитие на ядрената енергетика единствено като държавна собственост. Популяризиране на т. нар. водородна енергетика в качеството и на енергийно бъдеще в средносрочен план.

           

 

 
2017-11-17 14:32:21