Призовават шофьори в Мездра към безопасно и отговорно шофиране

Призовават шофьори в Мездра към безопасно и отговорно шофиране

 По повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия,  Община Мездра, съвместно с доброволци от Българския червен кръст и сектор „Пътна полиция“- Мездра ще почете паметта на загиналите и ще изостри вниманието на водачите на моторни превозни средства към спазване правилата за движение по пътищата с цел опазване собствения си живот и този на околните.

В 11:00 часа 19 ноември /неделя/ на входа на Мездра /в района на магазин „Ариел“ /доброволците на Българския червен кръст ще спират преминаващите коли и ще раздават на шофьорите брошури за пътна безопасност, книги с ценни съвети за оказване на първа долекарска помощ и цветя в знак на съпричастност с мъката на близките на загиналите в пътни инциденти.

През целия ден дежурните патрули на сектор „Пътна полиция“ на територията на община Мездра ще раздават брошури със съвети за безопасно шофиране.

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г., всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

През настоящата година, датата на събитието е 19 ноември . В този ден, обществото изразява почит към загиналите в инциденти на пътя и съчувствието си към семействата и близките им. 

 
2017-11-17 09:35:42