Доброволци раздадоха цветни сърца

Доброволци раздадоха цветни сърца

Малките доброволци на Българския червен кръст в Мездра отбелязаха Международния ден без тютюнопушене и Международния ден на толерантността. Деца от 5-ти и 6-ти клас на ОУ “Хр.Ботев“ с ръководител Христинка Иванова тръгнаха от учебното си заведение и преминаха по ул.“Хр.Ботев“, като раздаваха брошури за вредите, които тютюнопушенето нанася на здравето ни и методите за отказ от вредния навик. Децата влязоха и в питейни заведения и разясниха на клиентите някои малко известни факти за цигарите и фасовете, както и за положителните резултати след спиране употребата на тютюн.

Малките доброволци подариха на жителите и гостите на Мездра и цветни сърца, символ на толерантността ни един към друг.

В акцията, с която бяха отбелязани Международния ден без тютюнопушене и Международния ден на толерантността, се включи и г-жа Наталия Горанова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности.

„Брошурите, които децата раздават днес, са изготвени от експертите от Общинска екологична инспекция, а сърчицата са дело на малките приятели на Българския червен кръст. Мотото на акцията ни е да бъдем добри и да се обичаме“, уточни Наталия Христова.

Доброволците на БЧК бяха много ентусиазирани и с любов разясняваха целта на днешната акция.

„За нас младите е важно да покажем на нашите познати, приятели и съграждани каква голяма вреда причиняват на собственото си здраве и това на околните, когато пушат. Днес разказахме на хората какви са първите стъпки, които трябва да предприемат, за да се откажат от този вреден навик.

Освен това раздадохме и сърчица, които ние сме изработили с много любов за нашите съграждани. Искахме в това мрачно време да ги накараме да се усмихнат и да са по-добри и толерантни“, разказа Гергана Йорданова, доброволец в БЧК.

Следващата кампания, в която малките приятели на БЧК ще се включат ще се състои на 19 ноември, когато в Мездра ще бъде отбелязан Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.
2017-11-16 14:06:34