Заместник губернатор се срещна с жителите на с. Войводово

Заместник губернатор се срещна с жителите на с. Войводово

Информационна среща по повод предстоящото председателство на България в Съвета на Европа проведе в мизийското село Войводово зам. губернаторът Мирослав Комитски. Проявата се състоя в местното читалище Христо Ботев”.

„Това е възможност да покажем страната, която обичаме като една проевропейска България, имаща своя цивилизационен принос към културно-историческото наследство на Европа, интегриран член, нужен за бъдещото развитие на Европа“, заяви по време на срещата Мирослав Комитски и допълни, че водещият принцип българското Председателство ще бъде запазването на единството и солидарността между държавите – членки. „Председателството е отговорност на цялото общество и всички можем да допринесем за успеха му и за представянето на България по начина, по който страната ни заслужава. Девизът му „Съединението прави силата“ е отражение на историята на страната ни и държавността, а същевременно и на идеята за обединена и солидарна Европа“, заяви зам. областният управител.

Читалищните дейци и гостите на читалището в с. Войводово, както и участниците в информационното събитие се насладиха на концерта на носителя на първата награда на Пирин фолк Светлин Миланов.

Целта на информационната кампания е да представи приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Събитието се организира от Областна администрация – Враца по инициатива на Министерски съвет и на Министерство на Председателството на България на ЕС в партньорство с читалищата от областта.
2017-11-15 09:52:05