Откриха кът за отдих в Софрониево

Откриха кът за отдих в Софрониево

Новоизграден кът за отдих е открит в мизийското село Софрониево. Официални гости на проявата бяха народния представител Петя Аврамова, врачанският губернатор Малина Николова, общински съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Мизия и много гости.

„Не случайно проектът се казва „Зелено бъдеще – от поколения за поколения“ и аз съм сигурна, че тази беседка ще бъде ползвана от малки и големи. Поздравявам Ви, че обединени от желанието да създадете нещо хубаво за Софрониево, изграждате такива красиви места. Пожелавам Ви да я ползвате със здраве“, каза при откриването народният представител Петя Аврамова.

Тя подари на кмета на населеното място Демира Димитрова българския трикольор.

Облагороденото пространство е изградено чрез реализацията на проект „Зелено бъдеще – от поколения за поколения“ по Националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Кметът на с. Софрониево Демира Димитрова приветства гостите и жителите и благодари на екипа – Галя Ангелова и Силвия Радкова, с чиито усилия е реализиран проектът.

„Идеята, която реализирахме е освен кът за отдих, облагороденото пространство да се ползва като изнесена класна стая и за различни извънкласни събирания. Радвам се, че тук нашите съграждани могат да се забавляват, да прекарват своето свободно време и да организират различни празници за нашите деца. Наши доброволци – „Зелени патрули” ще наблюдават през деня за чистотата на парка и да не се разрушава имуществото “, заяви Демира Димитрова.

Тя допълни, че като част от облагородяването на мястото за отдих е изградено парково осветление, беседка и алеи с цветни насаждения.
2017-11-14 10:44:39