Светла Дамяновска представи нова изложба в Младежкия дом

Светла Дамяновска представи нова изложба в Младежкия дом

Изложба-базар “Цветя и дантели“ на Светла Дамяновска, гл. експерт „Култура и художествена галерия“ в Община Мездра и председател на Литературен клуб „Христо Ботев“ към градското читалище бе открита в Младежкия дом във Враца. 50 експоната, символ на 50-та годишнина на талантливата дама са изложени в една от галериите на културната институция и  ще останат там в рамките на месец.

Събитието уважиха много колеги, приятели и почитатели на талантливата дама. Сред гостите на изложбата бяха  кметът на Общината инж. Генади Събков, Елена Нанова-директор на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“, Наталия Горанова- директор на Общинския център за социални услуги и дейности, Георги Врабчев- директор на Младежки дом-Враца.

Картините в „Цветя и дантели“ са изработени с хербаризирани растения, използвани за направата на пластика и след това живописвани. Авторката умело използва природните форми за създаване на прекрасни произведения, които завладяват със своята автентичност и красота.

Светла Дамяновска е успяла да съчетае таланта си на десенатор и вкуса си към изящното в картини, създадени чрез специфична техника. Тя живописва с багри, характерни за нейната чувствителност и усет към изящното. Големите творби са изпълнени с дизайнерски подход, съчетан с усет за цвят и композиция. Благодарение на използваната златна боя творбите предизвикват приказно въздействие.

На 23.11.2017г. в Младежки дом –Враца Светла Дамяновска ще представи двете си нови книги- „Розариум и други хайку“ и „Синини върху душата“.
2017-11-10 16:57:05