Ученичка с награда от журналистически конкурс

Ученичка с награда от журналистически конкурс

Единадесетокласничката Василена Стефанова от ПГО "Елисавета Багряна" град Бяла Слатина спечели  Второ място в III-та възрастова група, в раздел "Журналистика - индивидуално участие" и поощрение в раздел „Проза” в десетото издание на Националния ученически журналистически конкурс "Стоян Михайловски". Ученичката е представила статия, озаглавена "Всичко се състои в нашите задружни сили" с рецензент  Галина  Яхова-преподавател по български език и литература в гимназията.

В конкурса са участвали 133 млади автори от цялата страна със 146 творби. Журито с председател доц. д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет "Ангел Кънчев", изявени поети и журналисти от града. Наградите бяха връчени на специална церемония в зала "Европа"   на театрален комплекс "Доходно здание" гр. Русе. Темата в раздел "Журналистика" е посветена на 180-ата  годишнина от рождението на Апостола на свободата  Васил Левски.

Последните думи от приветственото слово на председателя на журито бяха: "… запомнящите произведения са от Пловдив, Разград, Варна и наред с тях  Бяла Слатина !"
2017-11-09 15:12:03