Четири златни медала за гимнастичките от ЖКХГ "Анелия" на турнир в Гълъбово

Четири златни медала за гимнастичките от ЖКХГ

Състезателките от ЖКХГ "Анелия" /Мездра/ спечелиха четири златни медала в Първия детски турнир по художествена гимнастика „Купа Гълъбово“. Състезанието се проведе на 3-ти и 4-ти ноември в гр. Гълъбово и бе организирано от Община Гълъбово. В турнира участваха 26 клуба от цяла България и над 300 подрастващи гимнастички. Сред тях бяха и 15-те грации от ЖКХГ "Анелия" (Мездра), възпитанички на треньорите Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова.  

При 10-годишните със златен медал за мездренския клуб се отличиха  Елеонора Цинцарска, Деница Павлова и Александра Драганова, изигравайки съчетание с топка. С високи оценки за техника и стил, ансамбълът до 10 г. на "Анелия" /Мездра/ грабна следващите златни медали. Младите гимнастички Йоана Димитровска, Каролина-Михаела Цветкова, Кристина Бойчева, Надин Кръстева и Полина Пешева изиграха безупречно съчетание с топка.   При ансамблите - девойки младша възраст златните медали за отлично съчетание с топка грабнаха Виктория и Валерия Захариеви, Силвия Събкова, Биляна Маркова и Калина Илиева, При девойките старша възраст златни медали завоюваха шампионките на България Виолета Миловска и Александра Захариева. Те представиха на жури и публика в Гълъбово перфектно съчетание с топка и обръч.  

„Златните момичета“ на мездренската художествена гимнастика споделиха, че са очаквали добро представяне, тъй като са тренирали усърдно. „Спечелихме турнира с много труд. Много се гордеем с постиженията ни. Изказваме огромната си благодарност към нашите треньори Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова, затова че толкова време ни вярват и ни подкрепят“, казаха Александра Захариева и Виолета Миловска.

В началото на декември гимнастичките на ЖКХГ "Анелия" ще вземат участие във финалите на Четвъртото Държавно първенство по масов спорт „Гимнастрада 2017“, което ще се проведе в София. След това ще се включат в Шестия Детски турнир "Зимни принцеси" във Велико Търново. На 16.12.2017г. пък Мездра ще бъде домакин на XIII Международен турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички".


1
2
3


2017-11-06 20:30:14